Boksen

Boksen op locatie Uilenstede bij Sportcentrum VU is echt iets voor jou wanneer je wilt werken aan je uithoudingsvermogen en diverse zelfverdedigings- en stoottechnieken onder de knie wilt krijgen. Of als je wilt werken aan je incasseringsvermogen én ook nog eens veel calorieën wilt verbranden.

Er worden ook zaktrainingen aangeboden. Zaktraining is een bijzonder intensieve workout waarbij je werkt aan je bokstechnieken. Door gebruik te maken van de bokszakken doe je ervaring op in de verschillende trappen en stoten die voorkomen bij het kickboksen. Je experimenteert met kracht en snelheid, en je voelt de manier waarop je slagen op de bokszak aankomen.

Rooster

dinsdag 1 september 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
18:30 - 19:30 Boksen (conditie) Marlon Vechtsportzone Reserveren niet nodig

donderdag 3 september 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
20:00 - 21:30 Boksen Marlon Vechtsportzone Reserveren niet nodig

vrijdag 4 september 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
19:30 - 21:00 Boksen Marlon Vechtsportzone Reserveren niet nodig

zondag 6 september 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
13:00 - 14:30 Boksen Marlon Vechtsportzone Reserveren niet nodig

Onze abonnementen

All-in 12 maanden

vanaf € 225,00
Word Lid Meer info

All-in 6 maanden

vanaf € 130,00
Word Lid Meer info

All-in 1 maand

vanaf € 35,00
Word Lid Meer info

Daluren All-in 12 maanden

vanaf € 135,00
Word Lid Meer info

Daluren All-in 6 maanden

vanaf € 80,00
Word Lid Meer info

Daluren All-in 3 maanden

vanaf € 55,00
Word Lid Meer info

Boksen bij Sportcentrum VU

Er is plek voor boksers van ieder niveau en elke leeftijd. Onze ervaren en professionele bokstrainers zorgen voor een uitdagend lesprogramma en begeleiding passend bij jouw niveau.


BOKSEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Sportcentrum VU op Uilenstede in Amstelveen heeft een echte boksring. Hier worden ook alle lessen boksen en zaktraining gegeven onder leiding van ervaren trainers.

WAT IS BOKSEN?

Boksen is een tactische vechtsport. Bij deze sport staan de coördinatie van de voeten, ogen en handen centraal. Essentieel zijn een goede conditie en ringinzicht. Bij een wedstrijd boksen proberen twee boksers punten te scoren door elkaar op de juiste plekken te raken. Alleen slagen of stoten boven de gordel zijn toegestaan. Het is verboden om lager dan de gordel van de tegenstander te bukken. Ook vasthouden, trappen of schoppen, een kopstoot geven en bijten zijn niet toegestaan.
Je wint de partij wanneer de tegenstander knock-out is of de meeste punten hebt verzameld. Het aantal rondes en tijdsverloop van een ronde hangt af van de gewichtsklasse en het type wedstrijd.

Boksers worden ingedeeld in gewichtsklassen. Er zijn 11 tot 14 gewichtsklassen. Het dragen van bokshandschoenen is verplicht.

BOKSEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Trek je voor het eerst de bokshandschoenen aan of heb je juist al jarenlange bokservaring? Bij Sportcentrum VU is er plek voor boksers van ieder niveau en elke leeftijd. Onze ervaren en professionele bokstrainers Marlon en Murad zorgen voor een uitdagend lesprogramma en begeleiding passend bij jouw niveau. In het lesrooster kan je zien wanneer op welk niveau les wordt gegeven. De bokslessen vinden plaats in de vechtsportzone op de tweede etage van het gebouw op locatie Uilenstede.

Ook is het mogelijk om met het Boksteam VU deel te nemen aan wedstrijden. Informeer hiervoor bij trainer Marlon naar de mogelijkheden.

ZAKTRAINING BIJ SPORTCENTRUM VU

Zaktraining is een perfecte workout: je bouwt je conditie en spierkracht op, zodat je een sterk en strak lichaam krijgt. Het is ideaal om gewicht te verliezen maar je wordt er ook weerbaarder en zelfverzekerder van.

Bij zaktraining beoefen je dezelfde technieken en train je dezelfde spieren als bij kickboksen, alleen sta je nu met je vriend/vriendin/partner/maatje of alleen voor een bokszak. Het is dus geen sparren, maar je voert je oefeningen uit op de zak, waarbij je nog specifieker kunt focussen op de wijze waarop je je bewegingen uitvoert. Stoot- elleboog- en traptechnieken komen voorbij. Rechte stoten, hoekstoten en uppercuts, niets wordt overgeslagen.

Er is bij deze trainingen extra aandacht voor cardio en kracht. Het is daarom een goede aanvulling op technieklessen of een leuke manier om in een uurtje een intense workout te doen. Probeer het sparren, de zaktraining en de kickbokslessen allemaal eens uit en kijk wat bij je past. De trainer kan je helpen om te kijken welke training het beste bij jouw trainingsdoelstellingen past.

Sporters van alle niveaus zijn welkom bij de zaktraining lessen, of je nu beginnend of ervaren bokser bent. De combinatie van conditie- en krachttraining maakt de lessen heel toegankelijk en doordat je werkt in tweetallen, kan ieder zijn/haar eigen niveau bepalen.

De lessen staan onder leiding van onze deskundige trainers Jerry en Jane. Naast zijn jarenlange trainerservaring is Jerry ook tienvoudig wereldkampioen Muay Thai boksen en Shidokan karate.

BENODIGDHEDEN

De bokshandschoenen en bokszakken zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

GRATIS DAGPAS

Onze boksles een keer gratis uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om ons gehele sportaanbod in Amsterdam en Amstelveen één dag gratis uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles boksen! Meld je hiervoor aan bij de balie van Sportcentrum VU op Uilenstede. Maximaal één dagpas per persoon.

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2020 - Vrije Universiteit Amsterdam