Boksen

Boksen is een sport voor iedereen waarbij fysieke aspecten een belangrijke rol spelen. Maar de mentale kant is bij het boksen ook belangrijk, bijvoorbeeld het snel voorspellen en reageren op situaties onder stress speelt een grote rol. Boksen is niet alleen elkaar proberen pijn te doen maar het is ook een sport van wederzijds respect. Wil je een all-body workout, leren jezelf te verdedigen of gewoon je frustraties eruit gooien? Kom dan eens langs voor een boksles.

Boksen bij Sportcentrum VU

Er is plek voor boksers van ieder niveau en elke leeftijd. Onze ervaren en professionele bokstrainers zorgen voor een uitdagend lesprogramma en begeleiding passend bij jouw niveau.


BOKSEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Bij Sportcentrum VU op locatie Uilenstede kun je bokslessen en zaktraining volgen. Voor elk niveau.

WAT IS BOKSEN?

Boksen is een tactische vechtsport. Bij deze sport staan de coördinatie van de voeten, ogen en handen centraal. Essentieel zijn een goede conditie en ringinzicht. Bij een wedstrijd boksen proberen twee boksers punten te scoren door elkaar op de juiste plekken te raken. Alleen slagen of stoten boven de gordel zijn toegestaan. Het is verboden om lager dan de gordel van de tegenstander te bukken. Ook vasthouden, trappen of schoppen, een kopstoot geven en bijten zijn niet toegestaan.
Je wint de partij wanneer de tegenstander knock-out is of de meeste punten hebt verzameld. Het aantal rondes en tijdsverloop van een ronde hangt af van de gewichtsklasse en het type wedstrijd.

Boksers worden ingedeeld in gewichtsklassen. Er zijn 11 tot 14 gewichtsklassen. Het dragen van bokshandschoenen is verplicht.

BOKSEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Trek je voor het eerst de bokshandschoenen aan of heb je juist al jarenlange bokservaring? Bij Sportcentrum VU is er plek voor boksers van ieder niveau en elke leeftijd. In het lesrooster kun je zien wanneer op welk niveau les wordt gegeven. De bokslessen vinden plaats in Studio 1 op locatie Uilenstede.

ZAKTRAINING BIJ SPORTCENTRUM VU

Zaktraining is een perfecte workout: je bouwt je conditie en spierkracht op, zodat je een sterk en strak lichaam krijgt. Het is ideaal om gewicht te verliezen maar je wordt er ook weerbaarder en zelfverzekerder van.

Er is bij deze trainingen extra aandacht voor cardio en kracht. Het is daarom een goede aanvulling op technieklessen of een leuke manier om in een uurtje een intense workout te doen. Probeer het sparren, de zaktraining en de kickbokslessen allemaal eens uit en kijk wat bij je past. De trainer kan je helpen om te kijken welke training het beste bij jouw trainingsdoelstellingen past.

Sporters van alle niveaus zijn welkom bij de zaktraining lessen, of je nu beginnend of ervaren bokser bent. De combinatie van conditie- en krachttraining maakt de lessen heel toegankelijk en doordat je werkt in tweetallen, kan ieder zijn/haar eigen niveau bepalen.

De lessen staan onder leiding van onze deskundige trainer Jane.

BENODIGDHEDEN

De bokshandschoenen en bokszakken zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam