Tai Chi bij Sportcentrum VU

Tai Chi (betekent zoiets als grote uitgestrekte vuist, een jonge vorm van Qi Gong)

Het komt uit China en hierbij doe je bewegingsoefeningen in een choreografische vorm die afkomstig zijn van de gevechtskunst. Oorspronkelijk waren de bewegingen om vechtvaardigheden te ontwikkelen. Nu wordt het veel meer beoefend om de gezondheid te verbeteren, te ont-stressen en voor het meditatieve element. Tai Chi is dus meditatie in beweging en dat bevordert de concentratie.

All-in abonnement Bekijk het rooster

Veel mensen die Tai Chi beoefenen zijn zich niet eens bewust van de kwaliteiten die Tai Chi heeft als vechtkunst. Zonder de interne (martiale) principes te doorgronden, is het moeilijk een hoger niveau van Tai Chi Chuan te bereiken. Het is uitermate belangrijk om je interne kracht te ontwikkelen en de vaardigheid te leren dit toe te passen. Door de externe martiale technieken en de interne energie-principes, zoals de spiralen en de geestelijke-intentie, samen te brengen in de vorm, verkrijg je inzichten die je in de hele vorm kunt toepassen. Tai Chi is meer dan het lopen van een vorm, de innerlijke kracht onderscheidt Tai Chi van de externe martiaal arts. Met als algeheel resultaat de vele gezondheidsvoordelen.

Op iedere leraar is de uitspraak “in de leerling herkent men de meester” van toepassing. Een goede Tai Chi leraar zal je kunnen onderwijzen en doorverwijzen in al de aspecten van ‘vechtkunst’, ‘gezondheidsoefening’ en ‘levenskunst’.

Persoon doet Tai Chi

Wil jij Tai Chi beoefenen?

Kom meedoen met de les gegeven op de locatie Uilenstede in Amstelveen.

Aanmelden

Tai Chi op de VU Campus

Vanaf dinsdag 10 januari 2023 kan iedereen van de VU gratis mee doen aan Tai Chi lessen van 15 minuten. Deze lessen zullen elke dinsdag en donderdag plaatsvinden op het binnenplein van de VU Campus. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aansluiten!

  • Tai-Chi op Campusplein 12:30 - 12:45 uur
  • Tai-Chi op Campusplein 13:00 - 13:15 uur
  • Tai Chi in de fitness op de VU Campus 13:30 - 14:30 (voor leden van Sportcentrum VU)
Scroll to top